|
گفتگويي با علیاکبر تورانیان عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی
درباره چرایی شروع به کار این کارگروه و چرایی تاکید آنها به تولید کاغذ در ایران توضیح داد.
|
|
20 فروردين 1404
|
تهران- ایرنا- عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی با بیان اینکه تولید کاغذ بحث سیاسی و جناحی نیست بلکه اقدامی ملی برای کشور است، تاکید کرد: در حالی به دنبال خودکفایی بودیم که تولید کارخانه مازندران به دلیل نبود سفارش در آستانه توقف است.
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، تولید کاغذ ایرانی یکی از اهداف فرهنگی دولت سیزدهم بود و در این راستا تلاش هایی صورت گرفت که باعث شد کارخانههای تولید کاغذ که فعالیت کمی داشتند یا تولید آنها متوقف شده بود، تا حد ممکن فعال شوند. هدف؛ تامین کاغذ مورد نیاز برای ناشران، کتابهای درسی و حتی صادرات کاغذ ایرانی بود و آمار و اعدادی از تولید و خودکفایی در بخشهایی اعلام میشد که البته جای نقد و بررسی آن هنوز هم خالی است، زیرا اطلاعات دقیقی از آن در دسترس نیست.
به نظر می رسد رویکرد مسئولان فرهنگی در دولت چهاردهم به تولید کاغذ هنوز مشخص نیست، اما تا جایی که اخبار آن منتشر شده است، مسئولان بیشتر راههای واردات کاغذ را هموار میکنند، چرا که کیفیت کاغذی که در ایران تولید میشد هم مساله مهمی است، تا جایی که چاپخانهها از قبول آن امتناع میکردند. به گفته برخی از فعالان حوزه چاپ، کاغذ تولید شده در ایران در دستگاه گیر میکرد و این مساله هزینه هنگفتی برای چاپخانهدار به همراه داشت.
در چنین شرایطی اواخر اسفند ۱۴۰۳ کارگروه کاغذ توسط مجمع ناشران انقلاب اسلامی با دو هدف پیگیری امتداد تولید کاغذ ایرانی و رسیدن به خودکفایی در این محصول و همچنین برنامهریزی و ارائه راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت برای تامین نیاز ناشران جبهه انقلاب به کاغذ شروع به کار کرد. کارگروه کاغذ در حالی پیگیر ادامه روند تولید است که کارخانهها فعالیت خود را به دلیل نبود سفارش ناشی از کیفیت پایین متوقف کرده اند.
علیاکبر تورانیان عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مدیر انتشارات شهرآب یکی از اعضای این کارگروه است. او در گفتوگو با خبرنگار کتاب ایرنا درباره چرایی شروع به کار این کارگروه و چرایی تاکید آنها به تولید کاغذ در ایران توضیح داد.منافع مافیای کاغذ در واردات است
چرا کارگروه کاغذ شروع به کار کرد و چه اهدافی در نظر دارد؟
مساله کاغذ مفصل است، یکی از آرزوهایی که سالها در ذهن داشتیم خودکفایی کاغذ است، آرزو داشتیم در کاغذ خودکفا شویم، همانطور که سالها مقام معظم رهبری در بیانات خود به این مساله تاکید دارند. با توجه به شرایط خاصی که در ایران داریم، چرا نباید در حوزه کاغذ خودکفا باشیم چرا باید به بیگانه نیاز داشته باشیم؟ چرا باید در حالی که امکانات در داخل کشور و امکانات در کارخانه موجود است، کاغذ را از بیرون وارد کنیم؟
گفته میشد خمیر مورد استفاده برای کارخانههای تولید کاغذ از بیرون از ایران وارد میشود، این درست است؟
اینها توجیهاتی بود که گفته میشد، ریشه همه مشکلات در این است که ما اسیر مافیای کاغذ هستیم و منافع مافیای کاغذ در واردات است و نه تولید! عدهای تلاش میکنند همیشه واردات محور باشیم زیرا سود و منافع آنها در واردات است و اجازه نمیدهند این مساله به روال بیفتد و برای همین در صنعت چاپ و نشر میبینید که از بسیاری صنایع عقب افتادیم.کارخانه مازندران را به تعطیلی کشاندند
خمیر کاغذ را در ایران تولید میکردیم؟
در حوزه تولید کاغذ بحث بر این بود که کاغذ نباید از چوب جنگلهای ایران تولید شود، مگر کاغذ فقط از این راه تولید میشود؟ کارخانه کاغذ زاگرس که توان تولید آن ۸۰ هزار تن تولید در سال اعلام شده است، کارخانهای به روز است و با دستگاههای جدید فعالیت میکند؛ اما نیاز به حمایت دارد تا کاغذ را تولید کند. سال قبل این کار را کردیم؛ با حمایتی که در دولت سیزدهم انجام شد و وزارت ارشاد پیگیر این مساله بود، کارخانه مازندران توانست کاغذ مورد نیاز برای آموزش و پرورش را تامین کند. این کارخانه در سال گذشته میزان ۴۵ هزار تن کاغذ تامین کرد تا نیازی به خارج از کشور نداشتهباشیم. اگر در شرایط تحریم خودکفا شویم بد است؟ اینها در حالی است که پروژههای قدیمی متوقف شده است و این روزها کارخانه مازندران را به تعطیلی کشاندند.
اینطور گفته میشود که سال گذشته تمام نیاز آموزش و پرورش به کاغذ تامین نشده بود.
اگر میگویند جشن خودکفایی کاغذ دروغ بود با هم دور میز بنشینیم و درباره آن گفتوگو کنیم. این بحث سیاسی و جناحی نیست بلکه اقدامی ملی برای کشور است.
|
کاغذ – مقوا- خرید کاغذ- فروش کاغذ – خرید مقوا – فروش مقوا- تحریر – گلاسه – پشت طوسی
– کرافت – دستمال کاغذی – کاغذ روزنامه – سلولزی- قیمت کاغذ – قیمت مقوا – سفارش کاغذ
– سفارش مقوا – مقاله کاغذ – مقاله مقوا
|